Výtvarně-literární soutěž Jak vidím svoje město

Iniciativa Žijeme Žďárem pod záštitou místostarosty Ing. Josefa Klementa
vyhlašuje výtvarně-literární soutěž

Jak vidím svoje město

v rámci festivalu Živé proStory .

Město je prostor tvořený architekturou a lidmi, kteří se zde setkávají, žijí a pracují, vzdělávají se a baví… a tak oživují své domy, školy, parky, obchody nebo komunikace.  Aktivita obyvatel je jistou podmínkou k tomu, aby se město mohlo dále rozvíjet, prodělávat prospěšné změny a v souhlasu s dobou se dále modernizovat.

I naše město chce být místem, kde se lidé cítí dobře, kde mohou realizovat své sny a kde se mohou setkávat. Každý má samozřejmě jiná přání a touhy nebo potřeby, ale právě tato různost může být impulsem a energií k pohybu.

Dětská fantazie byla obdivována moderními umělci, kteří se jí inspirovali a usilovali o podobné, ničím nezatížené a osvobozující vidění reality.  A tento pohled bychom rádi zapojili i my a dali o něm vědět. Proto jsme se rozhodli uspořádat  výtvarně-literární soutěž, abychom tak otevřeli prostor nejen pro imaginaci, ale umožnili také zvýraznit některá přání nebo vize.Ty by mohly být zprávou o tom, jak děti vidí město dnes a jaké by město chtěly mít, až budou dospělé. I když je naše akce nazvána “soutěž”, není důležité upínat se na vítězství.  Myslíme, že mnohem cennější bude sdílení vizuálně nebo textově vyjádřených přání, pocitů, tužeb, představ…

Soutěžní kategorie
1.-2. třída (podkategorie: výtvarná)
3.-5. třída (podkategorie: výtvarná, fotografie)
6.-9. třída (podkategorie: výtvarná, fotografie a počítačová grafika, literární)

Výstava vítězných prací a vyhlášení výsledků proběhne 6. června 2015 ve 13:00 na Den Žďáru na náměstí. Vítěz v každé kategorii dostane tablet Lenovo. Dále bude výstava pokračova takto:
6. – 13. června – výstava – Atrium za obchodními domy
14. – 22. června – výstava – náměstí Republiky

Více informací na www.ziveprostory.cz/moje-mesto/

Soutěž podpořili:
– Nadace české architektury (www.nca.cz)
– Město Žďár nad Sázavou (www.zdarns.cz)
Skafandr (www.skafandr.cz)

Mediálním partnerem je Žďárský deník (www.zdarsky.denik.cz)