Kolik si můžete vydělat jako nový vedoucí odboru komunálních služeb?

Město hledá nového vedoucího odboru komunálních služeb a chce, aby výběrové řízení bylo co nejobjektivnější a byl vybrán nejlepší možný kandidát – celý inzerát najdete na webu města.

Nemůžeme vám sdělit jakou mzdu má vedoucí odboru komunálních služeb dnes, ale můžeme vám sdělit, že 5 z 11 vedoucích odborů mělo průměrný hrubý měsíční plat za rok 2015 včetně všech příplatků přes 50 000 Kč. Někteří mají téměř stejný plat jako starosta města a ani těch 6 ostatních nemá plat o moc nižší než uvedená částka. I když jsou v těchto částkách započteny letité zkušenosti s vykonáváním těchto funkcí, tak to zcela vyvrací mezi veřejností rozšířený mýtus, že na městském úřadě lidé pracují za malou mzdu. Zajímají vás konkrétní částky? Zde je popsána jedna z možností jak je jedním jednoduchým emailem zjistit dle zákona o svobodném přístupu k informacím.

Vedoucí odboru komunálních služeb je člověk, který má zásadní přímý vliv na to jak vypadá veřejný prostor a proto bychom všichni měli hledat mezi sebou schopného člověka. Zodpovídá např. za zeleň, lesy a rybníky ve správě města, místní poplatky, rozhlas, tržnice, trhy, pouti, užívání veřejného prostranství, kontrola vyhlášek města, MHD, městské silnice, osvětlení, odpady, kanalizace, kašny a nově i za agendu SMART CITY… viz organizační řád města.

Zodpovídá také za prostředky ve výši někde mezi 90-150 miliony korun – tzn. někde kolem čtvrtiny celkového rozpočtu města (který je 456 milionů ročně) – více viz online rozpočet města.

Neváhejte a pokud máte odpovídající schopnosti přihlaste se do výběrového řízení. Nebo dejte vědět schopným lidem ve svém okolí.